PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa szczawiowa z ziemniakami, warzywami i jajkiem 300 ml. |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300 ml |
ŚRODA |
I. Rosół z makaronem i zieleniną 300ml |
CZWARTEK |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną 300 ml |
PIĄTEK |
I. Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.