PONIEDZIAŁEK 10 V 2021 |
I. Żurek z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml, chleb wieloziarnisty. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 11 V 2021 |
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 12 V 2021 |
I. Barszcz ukraiński z ziemniakami i zieleniną 300ml A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 13 V 2021 |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300 ml A:1,3,7,9 |
PIĄTEK 14 V 2021 |
I. Grochówka z ziemniakami i kiełbasą 300ml A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.