PONIEDZIAŁEK 19.IV.2021 |
I.Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb wieloziarnisty 80g. II. Pierogi z jabłkowo-brzoskwiniowe z masełkiem 100g. III. Kompot truskawkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 20.IV.2021 |
I. Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet mielony 100g, młoda marchewka 80g. III. Sok wieloowocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 21.IV.2021 |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ryż 100g, filet drobiowy panierowany 100g, sałatka z ogórków 80g. III. Sok malinowy 200ml. IV. Jabłko 1/2 szt. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 22.IV.2021 |
I. Ryżanka z warzywami i izleleniną 300ml. II. Fasolka po bretońsku 150g. Chleb wieloziarnisty 80g. III. Herbata z cytryną 200ml. IV. Serek "Danio" - 1 szt. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 23.IV.2021 |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki rybne 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 80g. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.