PONIEDZIAŁEK 22.III.2021 |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i pulpecikiem 300ml. II. Ryż z bitą śmietaną i jabłuszkiem 150g. III. Sok malinowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 23.III.2021 |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną 300ml. II. Makaron 100g, gulasz wieprzowy 150g, ogórek kwaszony 80g. III. Kompot truskawkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 24.III.2021 |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, filet drobiowy 100g, maślanka 200ml. III. Chrupiące jabłuszko 1 szt. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 25.III.2021 |
I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Kluski leniwe z masełkiem 150g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 26.III.2021 |
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ryba pieczona 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g. III. Kompot truskawkowy 200ml. A: 1,3,5,7,9
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.