Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459605
  • Do końca roku: 241 dni
  • Do wakacji: 48 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis - 22 - 26.03.2021r.

PONIEDZIAŁEK

22.III.2021

I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i pulpecikiem 300ml.

II. Ryż z bitą śmietaną i jabłuszkiem 150g.

III. Sok malinowy 200ml.

A: 1,3,7,9

WTOREK

23.III.2021

I. Zupa jarzynowa z ziemniakami  i zieleniną 300ml.

II. Makaron 100g, gulasz wieprzowy 150g, ogórek kwaszony 80g.

III. Kompot truskawkowy 200ml.

A: 1,3,7,9

ŚRODA

24.III.2021

I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml.

II. Ziemniaki z koperkiem 100g, filet drobiowy 100g, maślanka 200ml.

III. Chrupiące jabłuszko 1 szt.

A: 1,3,7,9

CZWARTEK

25.III.2021

I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml.

II. Kluski leniwe z masełkiem 150g.

III. Kompot wieloowocowy 200ml.

A: 1,3,7,9

PIĄTEK

26.III.2021

I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml.

II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ryba pieczona 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g.

III. Kompot truskawkowy 200ml.

A: 1,3,5,7,9

 

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.