PONIEDZIAŁEK 15.III.2021 |
I. Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb. II. Manna z musem truskawkowym 150g. III. Donaty z lukrem - 1 szt. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 16.III.2021 |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Pierogi z serem i masełkiem 150g. III. Kompot truskawkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 17.III.2021 |
I. Rosół z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ryż 100g, pałeczka drobiowa pieczona 150g, mizeria 200ml. III. Owoc - 1 szt. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 18.III.2021 |
I. Zupa pieczarkowa z kaszą, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kiełbasa z grilla 100g, sałatka z ogórków 80g. III. Kompot wieloowocowy 200ml.,owoc - jabłko 1/2 szt. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 19.III.2021 |
I. Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki rybne 100g, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, rzodkiewki i papryki 80g. III. Kompot owocowy 200ml., owoc - jabłko 1/2 szt. A: 1,3,4,7,9
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.