PONIEDZIAŁEK 8.III.2021 |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml., mus "Kubuś" owocowy - 1 szt. |
WTOREK 8.III.2021 |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki 100g, kotlet mielony 100g, fasolka szparagowa 100g. III. Sok malinowy 200ml. |
ŚRODA 9.III.2021 |
I. Grochówka z ziemniakami, warzywami i kiełbasą 300ml. II. Spagetthi z mięsem, pieczarką w sosie pomidorowym 150g. III. Kompot truskawkowy 200ml. |
CZWARTEK 10.III.2021 |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną 300ml. II. Ryż 100g, pulpety w sosie koperkowym 150g, marchewka z jabłkiem 100g. III. Sok owocowy 200ml. |
PIĄTEK 11.III.2021 |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki 100g, ryba pieczona w ziołach 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.