PONIEDZIAŁEK 1.III.2021 |
I. Żurek z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. chleb. II. Pampuchy z cukrem pudrem 100g. III. Sok malinowy 200ml., jabłko. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 2.III.2021 |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną 300ml. II. Makaron100g, gulasz wieprzowy 100g, ogórek kwaszony 80g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 3.III.2021 |
I. Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 300ml. II. Kluski leniwe z cukrem i masełkiem 100g. III. Kompot truskawkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 4.III.2021 |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Kasza 100g, żeberko w sosie własnym 150g, buraczek z jabłkiem 100g. III. Sok owocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 5.III.2021 |
I. Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet rybno-warzywny 100g, surówka z czeronej kapusty i jabłka 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.