PONIEDZIAŁEK 22.II.2021 |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Pierogi z mięsem i masełkiem 150g. III. Kompot truskawkowy z owocami 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 23.II.2021 |
I. Rosół z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, potrawka drobiowa 150g, kapusta zasmażana z pomidorami 100g. III. Kompot owocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 24.II.2021 |
I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, filet drobiowy panierowany 150g, warzywa z wody z masełkiem i bułką 100g. III. Sok malinowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 25.II.2021 |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II; Fasolka po bretońsku 200g, chleb wieloziarnisty 80g. III. Herbata z cytryną 200ml, chrupiące jabłuszko 1 szt. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 26.II.2021 |
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet z ryby 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.