PONIEDZIAŁEK 15.II.2021 |
I. Kapuśniak z ziemniakami,warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb. II. Makaron z serem i masełkiem 150g III. Sok truskawkowy 200ml + serek owocowy 1 szt. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 16.II.2021 |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami,warzywami i natką pietruszki 300ml. II. Ryż 100g, filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym 150g. III. Kompot owocowy 200ml + gruszka 1 szt. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 17.II.2021 |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną 300ml. II. Manna z musem truskawkowym III. Winogron zielony. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 18.II.2021 |
I. Barszcz ukraiński z ziemniakami i zieleniną 300ml. II. Makaron100g, gulasz wieprzowy 100g, ogórek kwaszony 80g. Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 19.II.2021 |
I. Ryżanka z wrzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki rybne 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.