PONIEDZIAŁEK 8.II. 2021 r. |
I. Zalewajka z ziemniakami, warzywami i porcją białej kiełbasy 300ml. Chleb wieloziarnisty 80g. II. Pierogi z serem i masełkiem 150g. III. Kompot truskawkowy z owocami 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 9. II. 2021 r. |
I. Rosół z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, udko pieczone 100g, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka 100g. III. Kompot owocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 10.II. 2021 r. |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ryż 100g, bitki w sosie własnym 100g, surówka z pekińskiej kapusty, rzodkiewki, ogórka i papryki 100g. III. Sok malinowy 200ml. |
CZWARTEK 11. II. 2021 r. |
I. Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem 300ml. II. Racuchy z cukrem pudrem 100g. III. sok owocowy 1 szt + owoc 1 szt. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 12.II. 2021 r. |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ryba panierowana 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.