PONIEDZIAŁEK 1.II. 2021 r. |
I Barszcz ukraiński z ziemniakami, warzywami i kiełbasą 300 ml. II Manna z musem truskawkowym 150 g. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 2. II. 2021 r. |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną 300 ml. II Kasza 100 g, gulasz wieprzowy 150 g, ogórek kwaszony 80 g. III Kompot owocowy 200 ml. A: 1,3,7,9, |
ŚRODA 3.II. 2021 r. |
I Zupa pieczarkowa z kaszą, warzywami i zieleniną 300 ml. II Ziemniaki 100g a'la gołąbek w sosie pomidorowym 150 g, III Sok malinowy 200 ml. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 4. II. 2021 r. |
I Grochówka z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300 ml. II Kluski leniwe z masełkiem i cukrem 150g. III Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 5.II. 2021 r. |
I Krupnik z warzywami i zieleniną 300 ml. II Ziemniaki z koperkiem 100 g, paluszki rybne 100 g, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka 100 g. III Kompot wieloowocowy 200 ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.