PONIEDZIAŁEK 25 I 2021 r. |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300 ml. Chleb II Pierogi z serem, masełkiem 150 g. III Sok pomarańczowy 200 ml. Jabłko A: 1,3,7,9 |
WTOREK 26 I 2021 r. |
I Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300 ml. II Ziemniaki z koperkiem 100 g, kotlet mielony 150 g, marchewka z groszkiem 100 g. III Kompot owocowy 200 ml. A: 1,3,7,9, |
ŚRODA 27 I 2021 r. |
I Rosół z makaronem i zieleniną 300 ml. II Ryż 100g, pałeczka drobiowa pieczona 150 g, warzywa z wody (kalafior, brokuł, fasolka) z masełkiem i bułeczką 100 g. III Sok malinowy 200 ml. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 28 I 2021 r. |
I Zupa buraczkowa z ziemniakami i cebulką 300 ml. II Fasolka po bretońsku 150 g. Chleb wieloziarnisty. III Herbata z cytryną 200 ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 29 I 2021 r. |
I Zupa szczawiowa z jajkiem 300 ml. II Ziemniaki z koperkiem 100 g, ryba panierowana 100 g, surówka z buraczków i jabłka 100 g. III Kompot wieloowocowy 200 ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.