PONIEDZIAŁEK 18.I.2021 |
I. Zalewajka z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb wieloziarnisty. II. Makaron z serem i masełkiem 150g. Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 18.I.2021 |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ryż 100g, pulpety w sosie koperkowym 150g, ogórek konserwowy 80g. Sok wiśniowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 19.I.2021 |
I. Zupa brokułowa z ryżem,warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki 100g, filet drobiowy panierowany 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g. Sok "Kubuś" 1 szt - 200ml. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 20.I.23021 |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki 300ml. II. Spagethi z mięsem, pieczarką w sosie pomidorowym 200g, kompot owocowy 200ml. Owoc 1 szt. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 21.I.2021 |
I. Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki rybne 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g. Sok malinowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.