PONIEDZIAŁEK 14.XII.2020 |
I. Kapuśniak z ziemniakami,warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb. II. Manna z musem truskawkowym 150g. Jogurt owocowy - 1 szt. A:1,3,7,9 |
WTOREK 15.XII.2020 |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną 300ml. II. Makaron 100g, gulasz wieprzowy 150g, ogórek konserwowy 80g. III. Sok Kubuś owocowy - 1 szt A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 16.XII.2020 |
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet mielony 100g, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, papryki i ogórka 100g. III. Sok pomarańczowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 17.XII.2020 |
I. Grochówka z ziemniakami, warzywami i kiełbasą 300ml. II. Pierogi z mięsem i masełkiem 100g. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,7,9
|
PIĄTEK 18.XII.2020 |
I. Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ryba panierowana 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g. III. Kompot owocowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.