PONIEDZIAŁEK 7.XII.2020 |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną 300ml. II. Pierogi z mięsem i masełkiem 100g. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 8.XII.2020 |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki 300ml. II. Ryż 100g, puplety w sosie koperkowym 200g, ogórek konserwowy 100g, sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 9.XII.2020 |
I. Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, udko pieczone 150g, marchewka z groszkiem 100g, sok malinowy 200ml. Jabłko. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK 10.XII.2020 |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Fasolka po bretońsku 200g, herbata z cytryną 200ml. Serek "Danio" 1 szt A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 11.XII.2020 |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki rybne 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g, kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.