PONIEDZIAŁEK 30.XI.2020 |
I. Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą 300ml. II. Kluski leniwe z cukrem i masełkiem 100g. Kompot truskawkowy z owocami 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK 1.XII.2020 |
I. Zupa szczawiowa z ziemniakani i jajkiem 300ml. II. Kasza 100g, bitki wieprzowe w sosie własnym 200g, ogórek plastry 100g. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 2.XII.2020 |
I. Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet schabowy 100g, fasolka szparagowa 100g. III. Sok malinowy 200ml. Owoc - 1 szt. |
CZWARTEK 3.XII.2020 |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml. II. Spagetti z mięsem i pieczarką w sosie pomidorowym 200g. Sok truskawkowy 200ml. Jabłko; A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 4.XII.2020 |
I. Zupa owocowa z makaronem 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ryba panierowana 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,4,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.