PONIEDZIAŁEK |
I. Barszcz ukraiński z ziemniakami (300 ml). II. Makaron z serem i masełkiem (100g). III. Sok jabłkowo-gruszkowy (200 ml). A: 1,3,7,9 |
WTOREK 24 XI 2020 r. |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną (300 ml). II. Ziemniaki (100g), gołąbki w sosie pomidorowym (150g). III. Kompot truskawkowy z owocami (200ml). A: 1,3,7,9 |
ŚRODA 25 XI 2020 r.
|
I. Rosół z makaronem i zieleniną (300 ml). II. Ryż (100g), pałeczka drobiowa (100g), surówka z czerwonej kapusty i jabłka (100g). III. Sok pomarańczowy (200ml) A: 1,3,9 |
CZWARTEK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300ml). II. Kluski śląskie (100g), gulasz wieprzowy (150g), ogórek konserwowy (80g). III. Sok truskawkowy (200ml) A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK 27 XI 2020 r.
|
I. Zupa pomidorowa z makronem, warzywami i zieleniną (300ml) II. Ziemniaki (100g), kotlet z ryby (100g), marchewka z groszkiem (100g) III. Kompot wieloowocowy (200ml). A: 1,3,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.