PONIEDZIAŁEK |
I. Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. II. Pierogi z serem i masełkiem 100g. III. Kompot truskawkowy 200ml. Chrupiące jabłuszko 1 szt. A: 1,3,7,9 |
WTOREK |
I. Zupa brokułowa z ryżem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki 100g, pulpety w sosie koperkowo-śmietanowym 150 g, ogórek 80g. III. Kompot z owoców leśnych 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
I. Zupa grochowa z ziemniakami, warzywami i kiełbasą 300ml. II. Raczuchy z cukrem pudrem 100g. III. Herbata z cytryną 200ml. A:1,3,7,9 |
CZWARTEK |
I. Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki 100g, żeberko w sosie własnym 150g, marchewka z jabłkiem 100g. III. Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
I. Krupnik z zieleniną 300ml. II. Ziemniaki 100g, paluszki rybne 100g, surówka z kwaszonej kapusty i jabłka 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A:1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.