Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2459355
  • Do końca roku: 242 dni
  • Do wakacji: 49 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis - 16 - 20.11.2020r.

PONIEDZIAŁEK
16.XI.2020

I. Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml.

II. Pierogi z serem i masełkiem 100g.

III. Kompot truskawkowy 200ml. Chrupiące jabłuszko 1 szt.

A: 1,3,7,9

WTOREK
17.XI.2020

I. Zupa brokułowa z  ryżem i zieleniną 300ml.

II. Ziemniaki 100g, pulpety w sosie koperkowo-śmietanowym 150 g, ogórek 80g.

III. Kompot z owoców leśnych 200ml.

A: 1,3,7,9

ŚRODA
18.XI.2020

I. Zupa grochowa z ziemniakami, warzywami i kiełbasą 300ml.

II. Raczuchy  z cukrem pudrem 100g.

III. Herbata z cytryną 200ml.

A:1,3,7,9

CZWARTEK
19.XI.2020

I. Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną 300ml.

II. Ziemniaki 100g, żeberko w sosie własnym 150g, marchewka z jabłkiem 100g.

III. Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml.

A: 1,3,7,9

PIĄTEK
20.XI.2020

I. Krupnik z zieleniną 300ml.

II. Ziemniaki 100g, paluszki rybne 100g, surówka z kwaszonej kapusty i jabłka 100g.

III. Kompot wieloowocowy 200ml.

A:1,3,4,7,9

Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.