PONIEDZIAŁEK |
I. Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb 80g. II. Manna z musem truskawkowym 200g. Woda niegazowana - 1 szt. A: 1,3,7,9 |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorawa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Makaron 100g, gulasz wieprzowy 100g, ogórek konserwowy 80g. III. Kompot z owoców leśnych 200ml. Chrupiące jabłuszko 1 szt. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
I.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
CZWARTEK |
I. Rosól z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, potrawka drobiowa 100g, surówka wielowarzywna 100g. Sok truskawkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
I. Zupa pieczarkowa z kaszą, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kiełbasa smażona 100g, surówka z kwaszonej kapusty 100g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.