PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i pulpecikiem 300 ml. II. Ryż z bitą śmietaną i truskawkami 200g, sok pomarańczowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zielemniną 300 ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet mielony 100g, fasolka szparagowa z bułką i masełkiem 100g, sok wiśniowy 200ml, chrupiące jabłuszko 1 szt. A: 1,3,7 9 |
ŚRODA |
I. Krupnik z ziemniakami, warzywami, mięsem drobiowym i zieleniną 300ml. II. Zapiekanka z parówką i serem zółtym - 1 szt, sok malinowy 200ml. Serek "Danio" - 1 szt. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK |
I. Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ryż 100g, filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym 200g, sok pomarańczowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki 100g, paluszki rybne 100g, marchewka z groszkiem 100g, kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.