PONIEDZIAŁEK |
I. Żurek z ziemniakami, warzywami i porcją białej kiełbasy 300ml. Chleb wieloziarnisty. II. Manna z musem truskawkowym 150g. III. sok malinowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK |
I. Zupa buraczkowa z ziemniakami i cebulką 300ml. II. Makaron 100g, gulasz wieprzowy 100g, ogórek zielony 100g. III. Kompot z owoców leśnych 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet mielony 100g, buraczek z jabłkiem 100g. III. Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3, 7,9 |
CZWARTEK |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml. II. Fasolka po bretońsku 150g, chleb wieloziarnisty. III. Herbata z cytryną 200ml. A: 1,7,9 |
PIĄTEK |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ryba panierowana 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g III. Sok pomarańczowy 200ml A: 1,4,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.