PONIEDZIAŁEK |
I Kapuśniak z ziamniakami, wrzywami i porcją kiełbasy (300 ml), chleb wieloziarnisty |
WTOREK |
I Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną (300 ml) |
ŚRODA |
I NIE MA OBIADU |
CZWARTEK |
I Ryżanka z warzywami i zielniną (300 ml) |
PIĄTEK |
I Zupa szczawiowa z jajkiem i warzywami (300 ml) |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.