PONIEDZIAŁEK |
I. Zalewajka z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb wieloziarnisty. II. Kluski leniwe z serem i masełkiem 150g. III. Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Kasza pęczak 100g, pulpety w sosie pieczarkowym 150g, ogórek kwaszony 80g. III. Kompot wieloowocowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
I. Zupa fasolowa z ziemniakami, warzywami i kielbasą 300ml. II. Naleśniki z serem i musem truskawkowym 250g. III. Sok malinowy 200ml. Jabłko 1 szt A: 1,3,6,7,9 |
CZWARTEK |
I. Rosół z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, udko pieczone 100g, warzywa z wody 100g (brokuł, fasolka, kalafior). III. Kompot truskawkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki rybne 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g. III. Kompot o owoców lesnych 200ml. A: 1,3,4,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.