PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną 300ml. II. Pierogi z mięsem, pieczarką i masełkiem 100g. III. Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
WTOREK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml II. ryż 100g, filet drobiowy w warzywach w sosie słodko-kwaśnym 150g. III. kompot truskawkowy 200ml. A: 1,3,6,7,9 |
ŚRODA |
I. Zupa ogórkowa z ryżem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, kotlet mielony 100g, mizeria 200ml. III. Chrupiące jabłuszko 1 szt. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK |
I. Barszcz ukraiński z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Pampuchy 100g, sok jabłkow-gruszkowy 200ml. III. Serek "Danio" 1 szt. A: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ryba 100g, surówka z kwaszonej kapusty, jabłka i marchewki 100g. III. Soczek "Tymbark" owocowy 200ml. A: 1,3,4,7,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.