PONIEDZIAŁEK |
I. Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb wieloziarnisty. II. Makaron z serem i masełkiem100g, sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. Chrupiące jabłuszko 1 szt. A: 1,3,7,9 |
WTOREK |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml. II. Fasolka po bretońsku 100g, chleb wieloziarnisty, herbata z cytryną 200ml. Owoc - banan 1 szt. A: 1,6,9 |
ŚRODA |
I. Rosół z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, udko pieczone 100g, sałata ze śmietaną 100g, sok jabłkowy 200ml. A: 1,3,7,9 |
CZWARTEK |
I. Zupa pieczarkowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Kasza peczak 100g, gulasz wieprzowy 100g, ogórek kwaszony 80g, sok z aronii 200ml. A:1,3,7,9 |
PIĄTEK |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki rybne 100g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g, sok malinowy 200ml. A: 1,4,9 |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
Z przyczyn niezależnych od stołówki jadłospis może ulec zmianie. Kompot wykonujemy z owoców i mieszanek owoców.
W jego skład wchodzą: truskawki, maliny,czarna porzeczka, aronia, wiśnie, śliwki i jabłka.