PONIEDZIAŁEK |
I. Żurek z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy 300ml. Chleb. II. Pampuchy z cukrem pudrem 100g. III. Sok malinowy 200ml. Truskawka. |
WTOREK |
I. Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem 300ml. II. Makaron z musem truskawkowo-jogurtowym 200g. III. Sok wiśniowy 200ml. |
ŚRODA |
I. Zupa ogórkowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Młode ziemniaki z koperkiem, kiełbasa pieczona 100g, sałata ze śmietaną 100g. III. Sok jabłkowo-gruszkowy 200ml. |
CZWARTEK |
I. Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, filet drobiowy 100g, surówka z młodej kapusty, marchewki, jabłka i koperku 100g. III. Sok pomarańczowy 200ml. |
PIĄTEK |
I |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
W jadłospisie mogą nastapić zmiany.