PONIEDZIAŁEK 4 II 2019
|
I. Krupnik z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Kluski łyżką kładzione z masełkiem i cukrem 100g. III. Kompot wiśniowy z owocami 200ml. Mandarynka 1 szt.
|
WTOREK 5 II 2019
|
I. Zupa brokułowa z ryżem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, pulpety w sosie pomidorowym 150g, surówka z porów, marchewki, jabłka i groszku 100g. III. Sok malinowy 200ml.
|
ŚRODA 6 II 2019
|
I. Zupa pieczarkowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, bryzol drobiowy panierowany 100g, mizeria 20ml. III. Jabłko 1 szt.
|
CZWARTEK 7 II 2019
|
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. II. Filet drobiowy z warzywami w sosie pomidorowym 150g III. Kompot truskawkowy z owocami 200ml. Chrupiące jabłuszko - 1 szt.
|
PIĄTEK 8 II 2019
|
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, paluszki rybne 100g, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki, jabłka i koperku 100g. III. Sok wiśniowy 200ml.
|
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
W jadłospisie mogą nastapić zmiany.