PONIEDZIAŁEK |
I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy. Chleb dworski. II Kasza manna z musem truskawkowym. III Sok truskawkowy. |
WTOREK |
I Rosół z makaronem i natką pietruszki. II Ziemniaki z koperkiem, potrawka drobiowa, fasolka szparagowa żółta z masełkiem i bułką tartą. III Sok wiśniowy. |
ŚRODA |
I Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i natką pietruszki. II Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym. III Sok jabłkowo - gruszkowy. |
CZWARTEK |
I Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki. II Kasza pęczak, karkówka pieczona w sosie własnym. III Ogórek zielony. IV Kompot wiśniowy. |
PIĄTEK |
I Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki. II Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kapusty czerwonej i jabłka. III Sok jabłkowo - gruszkowy. |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
W jadłospisie mogą nastapić zmiany.