PONIEDZIAŁEK |
I. Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną 300ml. II. Pierogi z serem 100g, kompot z wiśniami 200ml. III. Jogurt z owocami 1 szt. |
WTOREK |
I. Ryżanka z warzywami i zieleniną 300ml. II. Ziemniaki z koperkiem100g, filet drobiowy 100g, |
ŚRODA |
I. Krupnik z warzywami i zieleniną 300ml. II. Makaron 100g, gulasz wieprzowy 100g, ogórek kwaszony 1 szt. III. Owoc 1 szt. |
CZWARTEK |
I. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną 300ml. III. Owoc jabłko. |
PIĄTEK |
I. Zupa jarzynowa z manną i zieleniną 300 ml. II. Ziemniaki z koperkiem 100g, ryba panierowana 100g, |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
W jadłospisie mogą nastapić zmiany.