PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (300 ml), II Makaron z serem (150 g) kompot z wiśniami (200 ml); III Jabłko; |
WTOREK |
Obiad I Rosół z makaronem i zieleniną (300 ml); II Potrawka drobiowa (100 g), ziemniaki (100 g), |
ŚRODA |
Obiad I Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300 ml); II Manna z musem truskawkowym (200 g), sok owocowo - warzywny "Kubuś"; |
CZWARTEK |
Obiad I Zupa jarzynowa z manną i zieleniną (300 ml); II Kopytka (100 g), bigos (100 g); III Mandarynka; |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną (300 ml); II Ziemniaki (100 g) ryba panierowana (100 g), |
Alergeny występujące w menu: mleko, jaja, miód, mąka, śmietana, zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz), ryby, kakao, cytrusy, orzechy.
W jadłospisie mogą nastapić zmiany.