ZASADY KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Na podstawie art. 67a ustawy z dnia 7.09.1991 r. o systemie oświaty (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 2156, z 2016 r. z póżn. zm.) zarządza się co następuje:
§ 1
W celu zapewnienia prawidłowej realizacji zadań opiekuńczych, a w szczególności zapewnienia prawidłowego rozwoju uczniów szkoła prowadzi stołówkę.
§ 2
Ze stołówki prowadzonej na terenie szkoły mogą korzystać wszyscy uczniowie szkoły podstawowej i gimnazjum oraz pracownicy szkoły.
§ 3
Uczniowie korzystający z posiłków ponoszą odpłatność w wysokości 3,00 zł, a pracownicy szkoły 6,00 zł za dwudaniowy posiłek, ponosząc jedynie koszty produktów zużytych do jego przygotowania.
§ 4
Ustala się termin uiszczania opłat za posiłki do 10 dnia każdego miesiąca, którego dotyczy opłata. Opłaty uiszcza się u intendentki szkolnej. Podstawą dokonanej wpłaty jest pokwitowanie z kwitariusza wpłat w danym miesiącu.
§ 5
Dopuszcza się dokonywania odpisów od opłat w przypadku nieobecności ucznia lub pracownika po uprzednim zgłoszeniu. Warunkiem niezbędnym do dokonania odpisów jest zgłoszenia intendentce faktu nieobecności, najpóźniej do godz. 8:00 dnia, w którym nastąpi nieobecność. Zwrotu dokonuje się w następnym miesiącu rozliczeniowym.
§ 6
Wysokość opłaty za obiady w danym miesiącu wraz z jadłospisem wywieszone są na tablicy ogłoszeń i na stronie www szkoły.
§ 7
Posiłki wydawane są w dni nauki szkolnej. Uczniowie spożywają posiłek w czasie przerw międzylekcyjnych w godzinach:
11:30 – klasy 1 – 4
12:00 – oddziały przedszkolne
12:25 klasy 5 - 6 i gimnazjum
§ 8
Nad bezpieczeństwem uczniów korzystających ze stołówki szkolnej czuwają nauczyciele dyżurujący wg odrębnego harmonogramu.
§ 9
Korzystając ze stołówki szkolnej, należy dbać o znajdujący się w niej sprzęt, czystość i estetyczny wygląd stołu oraz kulturalne zachowanie się podczas spożywania posiłku.
§ 10
Zasady obowiązują od dnia 11.10. 2016 r.