PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Barszcz biały z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (300 ml) //seler, śmitana//, II Kluski leniwe z serem (150 g) //ser, jaja//, kompot z wiśniami (200 ml); |
WTOREK |
Obiad I Ryżanka z warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Fasolka po bretońsku (150 g), chleb wieloziarnisty, herbata z cytryną (200 ml); |
ŚRODA |
Obiad I Zupa buraczkowa z ziemniakami (300 ml), //seler, śmietana//; II Ryż (100 g), karczek pieczony (100 g), warzywa z wody (fasolka szparagowa, kalafior, brokuły - 100 g), kompot z owocami (200 ml); |
CZWARTEK |
Obiad I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana// II Ziemniaki (100 g), filet z kurczaka (100 g) //jaja//, buraczek zasmażany z jabłkiem (100 g), kompot z wiśniami (200 ml). |
PIĄTEK |
Obiad --------------- |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//