PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana//; II Makaron z sosem miesnym (240 g), ogórek kwaszony (1 szt.), kompot z owocami (200 ml); III "Chrupiące jabłuszko" |
WTOREK |
Obiad I Zupa pomidorowa z makronem i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana// II Ziemniaki (100 g), kotlet mielony (100 g), warzywa z wody (marchewka, brokuł, fasolka szparagowa) (100 g), kompot z wiśniami (200 ml); |
ŚRODA |
Obiad I Rosół z lanym ciastem i zieleniną (300 ml) //jaja, seler// II Ziemniaki (100 g), udko pieczone (150 g), surówka z czerwonej kapusty i jabłka (100 g), kompot z wiśniami (200 ml); |
CZWARTEK |
Obiad I Zupa buraczkowa z ziemniakami i smażoną cebulka(300 ml) //seler, śmietana//; II Naleśniki z serem (150 g), //jaja, ser//, sok "Hortex" owocowy - warzywny (1 szt.) |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa ogórkowa z ziemniakami (300 ml) //seler, śmietana//; II Ryż (100 g), karczek pieczony, buraczek zasmażany z jabłkiem (100 g), kompot z wiśniami (200 ml). |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//