PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (300 ml) //seler//, chleb wieloziarnisty; II Pierogi z serem (150 g) //ser, jaja//, kompot z owocami (200 ml) |
WTOREK |
Obiad I Grochówka z ziemniakami, warzywami i kiełbasą (300 ml) //seler//, sucharki; II Ryż (100 g), schab pieczony (100 g), surówka wiosenna (sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek) (100 g) , kompot z owocami (200 ml); |
ŚRODA |
Obiad I Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml), //seler, śmietana//; II Paszteciki z pieczarkami (1 szt.), kompot z owocami (200 ml); III Serek owocowy (1 szt.) |
CZWARTEK |
Obiad I Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana//; II Kluski łyżką kładzione (150 g) //jaja//, młoda kapusta z warzywami (100 g), kompot z owocami (200 ml); |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa owocowa z zmakaronem (300 ml) //śmietana//; II Młode zmieniaki (100 g), bryzol drobiowy (100 g), surówka z młodej kapusty, marchewki i jabłka (100 g), soczek "Kubuś" (1 szt.); III Upominek wakacyjny (1 szt.) |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//