PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (300 ml) II Manna z musem truskawkowym (300 g); |
WTOREK |
Obiad I Zupa ogórkowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana//; II Spaghetti (100 g), filet drobiowy z sosem warzywno - pomidorowym (100 g), III Jogurt owocowy (1 szt.); |
ŚRODA |
Obiad I Zupa pieczrkowa z zmakaronem i zieleniną (300 ml), //seler, śmietana//; II Młode ziemniaki z koperkiem (100 g), udko pieczone (150 g), ogórek zielony (100 g), kompot z owocami (200 ml); |
CZWARTEK |
Obiad I Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną (300 ml), //seler, śmietana//; II Kasza (100 g) //zboże//, pulpety w sosie grzybowym (100 g) //jaja//, surówka z młodej kapusty, marchewki i jabłka (100 g), kompot z owocami (200 ml); |
PIĄTEK |
Obiad I Ryżanka z warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Makaron (100 g), gulasz wiprzowy (130 g), ogórek kwaszony (1 szt.), kompot z wiśniami (200 ml). |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//