PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Barszcz ukraiński z ziemniakami i kiełbasą (300 ml) //seler, śmietana//, chleb wieloziarnisty ; |
WTOREK |
Obiad I Rosól z makaronem i zielniną (300 ml) //seler//; II Ziemniaki (100 g), żeberko w sosie (150g), surówka z białej kapusty, marchewki |
ŚRODA |
Obiad ---------- |
CZWARTEK |
Obiad I Krupnik z ziemniakami, miesem i zieleniną (300 ml) //seler//; II Ziemniaki (100 g), kotlet mielony (100 g) //jaja//, sałata ze śmietaną (100 g) //śmietana//, kompot z owocami (200 ml); |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana//; II Pierogi z serem (100 g) //ser, jaja//, kompot z owocami (200 ml). |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//