PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami (300 ml) //seler, śmietana//; II Naleśniki z serem (150 g) //jaja, ser//, kompot (200 ml), mus jabłkowy (1 szt.); |
WTOREK |
Obiad I Zupa buraczkowa z ziemniakami (300 ml) //seler, smietana//; II Ryż (100 g), filet drobiowy z warzywami (100 g), sok jabłkowy (200 ml), |
ŚRODA |
Obiad I Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana//; II Kasza (100 g), pulpety w sosie pomidorowym (150 g), buraczek z jabłkiem (100 g), |
CZWARTEK |
Obiad I Bialy barszcz z ziemniakami i kiełbasą (300 ml), //seler, śmietana//, II Kluski leniwe (100 g), kompot (200 ml), ciastko maślane z owocami (1 szt.); |
PIĄTEK |
Obiad I Ryżanka z warzywami i zielniną (300 ml //seler//; II Ziemniaki z koperkiem (100 g), ryba panierowana (100 g), warzywa z wody (100 g), |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//