PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (300 ml), chleb wieloziarnisty; II Makaron z serem (150 g) //ser biały//, kompot (200 ml), chrupiące jabłuszko ( 1szt.) |
WTOREK |
Obiad I Zupa kalafiorowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym (250g), ogórek kwaszony (1 szt.), |
ŚRODA |
Obiad I Grochówka z ziemniakami, warzywami, kiełbasą i boczkiem (300 ml) //seler//, chleb wieloziarnisty; II Manna z sokiem truskawkowym (200 g), rzodkiewka; |
CZWARTEK |
Obiad I Rosół z makaronem i zieleniną (300 ml) //seler// II Ziemniaki z koperkiem (100 g), potrawka drobiowa (100 g), surówka z czerwonej kapusty i jabłka (100 g), kompot (200 ml); |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa jarzynowa z manną, warzywami i zielniną ( 300 ml); surówka z kwaszonej kapusty i jabłka (100 g), kompot (200 ml). |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//