PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją kiełbasy (300 ml) II Makaron z sosem jogurtowym i truskwkami (250g) //jogurt//, sok gruszkowy (200 ml); |
WTOREK |
Obiad I Flaczki z warzywami (300 ml)//seler//, angielka żytnia; II Kluski leniwe (130 g), //zboże, jaja//, sok jabłkowy (200 ml), rzodkiewka; |
ŚRODA |
Obiad I Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana//; II Ziemniaki z koperkiem (100 g), bryzol drobiowy (100 g) //jaja//, |
CZWARTEK |
Obiad I Barszcz ukraiński z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml) //śmietana , seler//; II Kasza (100 g)//zboże//, porcja mięsa (100 g), ogórek kwaszony (1 szt.), |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa owocowa z makaronem (300 ml) //śmietana//; II Zieminaki (100 g), paluszki rybne (100 g) //jaja//, surówka z kapusty kwaszonej, |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//