PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana//; II Ziemniaki z koperkiem (100 g), kotlet mielony (100 g) //jaja//, |
WTOREK |
Obiad I Ryżanka z warzywami, mięsem i zieleniną (300 ml) //seler// II Fasolka po bretońsku (130 g), chleb wieloziarniasty //zboże//, |
ŚRODA |
Obiad I Zupa pieczarkowa z kaszą i warzywami (300 ml) //seler, śmietana//; II Ziemniaki z koperkiem (100 g), ryba (100 g) //jaja//, |
CZWARTEK |
Obiad I Zupa kalafiorowa z ziemniakami i warzywami (300 ml) //seler, śmietana//; II Kopytka (100 g) //jaja, zboże//, bigos (100 g), |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa jarzynowa z manną, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Pierogi z serem (100 g) //jaja, zboże//, sok jabłkowy (200 ml), rzodkiewka. |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//