PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Biały barszcz z ziemniakami, warzywami i porcją białej kiełbasy (300 ml) //seler, II Kasza manna z sokiem owocowym (300 ml), marchewka; |
WTOREK |
Obiad I Zupa jarzynowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Ryż z soem mięsno- pomidorowym (250 g), kompot ze śliwką (200 ml); III "Chrupiące jabłuszko" |
ŚRODA |
Obiad I Ryżanka z zieleniną (300 ml), //seler//; II Ziemniaki (100 g), bitki wieprzowe (100 g), sałata z jogurtem (1000 g), |
CZWARTEK |
Obiad I Kapuśniak z ziemniakami, warzywami i kiełbasą (300 ml) //seler//; II Pierogi z jabłkiem i brzoskwinią (150 g) //jajka//, kompot ze sliwką (200 ml); |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa ogórkowa z ryżem warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Ziemniaki (100 g, ryba pieczona (100 g), surówka z kwaszonej kapusty, jabłka |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//