PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Barszcz ukraiński z ziemniakami i warzywami (300 ml) //seler, śmietana//; II Spaghetti z mięsem, pieczarkami i sosem pomidorowym (250g) //jaja, zboże//, III Marchewka; |
WTOREK |
Obiad I Krupnik z warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Ziemniaki (100 g), kiełbasa pieczona (100 g), surówka z sałaty lodowej (100 g), III Owoc - banan; |
ŚRODA |
Obiad I Zupa pieczarkowa z makaronem i zieleniną (300 ml) //seler, śmietana//; II Zieminiaki (100 g), udko (130 g), sałatka z fasolki szparagowej, papryki |
CZWARTEK |
Obiad I Zupa kalfiorowa z ziemniakami, zieleniną i warzywami (300 ml) //seler, śmietana// II Kluski śląskie (150 g) //jaja//, gulasz wieprzowy (100 g), surówka z ogórka, |
PIĄTEK |
Obiad I Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i zieleniną (300 ml) //seler//; II Kluski na parze (100 g) //jaja, zboże//, kompot z wiśniami (200 ml), |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//