Szkoła Podstawowa im. św. Jadwigi Królowej Polski w Witoni

99-335 Witonia

ul. Szkolna 4

tel. 24 356 40 19

https://www.facebook.com/spwitonia

spwitonia@poczta.onet.pl

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 2475687
  • Do końca roku: 225 dni
  • Do wakacji: 32 dni
1

Kartka z kalendarza

Kontakt

Szkoła Podstawowa w Witoni

ul. Szkolna 4

tel/fax 24 356 40 19

E-mail: spwitonia@poczta.onet.pl

Jadłospis 11.01.- 15.01.2016 r.

PONIEDZIAŁEK

Obiad I Biały barszcz z ziemniakami, porcją kiełbasy i warzywami (300 ml),
           //seler, śmietana//, chleb wieloziarnisty;

         II Krokiety z serem i pieczarką (100 g) //jaja, zboże//, kompot (200 ml);

         III Serek z owocami (1 szt.)

WTOREK

Obiad I Zupa jarzynowa z zieleniną (300 ml) // seler, śmietana//;

         II Kasza jęczmienna (100 g) //zboże//, gulasz wieprzowy (130 g),
            surówka z ogórka kwaszonego i papryki (100 g), sok jabłkowy (200 ml);

ŚRODA

Obiad I Rosół z makaronem i zieleniną (300 ml) //seler//;

         II Ziemniaki (100 g), potrawka drobiowa (130 g), surówka z białej kapusty, marchewki
            i jabłka (100 g), kompot (200 ml);

CZWARTEK

Obiad I Zupa brokułowa z ryżem, zielenina, i warzywami (300 ml) //seler//;

         II Ziemniaki z koperkiem (200 g), ryba pieczona (100 g) //jaja, ryba//,
           surówka z kapusty kwaszonej, jabłka i marchwki (100 g), kompot ze śliwką (200 ml);

PIĄTEK

Obiad I Grochówka z ziemniakami, warzywami i kiełbasą (300 ml) //seler//;

         II Kluski leniwe (130 g) //jaja//, kompot z wiśniami (200 ml);

         III Marchewka (1 szt.)

Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//