PONIEDZIAŁEK |
Obiad I Biały barszcz z ziemniakami, porcją kiełbasy i warzywami (300 ml), II Krokiety z serem i pieczarką (100 g) //jaja, zboże//, kompot (200 ml); III Serek z owocami (1 szt.) |
WTOREK |
Obiad I Zupa jarzynowa z zieleniną (300 ml) // seler, śmietana//; II Kasza jęczmienna (100 g) //zboże//, gulasz wieprzowy (130 g), |
ŚRODA |
Obiad I Rosół z makaronem i zieleniną (300 ml) //seler//; II Ziemniaki (100 g), potrawka drobiowa (130 g), surówka z białej kapusty, marchewki |
CZWARTEK |
Obiad I Zupa brokułowa z ryżem, zielenina, i warzywami (300 ml) //seler//; II Ziemniaki z koperkiem (200 g), ryba pieczona (100 g) //jaja, ryba//, |
PIĄTEK |
Obiad I Grochówka z ziemniakami, warzywami i kiełbasą (300 ml) //seler//; II Kluski leniwe (130 g) //jaja//, kompot z wiśniami (200 ml); III Marchewka (1 szt.) |
Artykuły spożywcze używane do sporządzania posiłków zawierają produkty i substancje powodujące alergie, reakcje nietolerancji są wyszczególnione //...//